Image of BelgoCentraal_lr05

Image of BelgoCentraal_lr13

Image of BelgoCentraal_lr12

Image of BelgoCentraal_lr06

Image of BelgoCentraal_lr07

Image of BelgoCentraal_lr08

Architecture

Belgo Centraal

1995

Restaurant
1,100m2
Client: Belgo

The second venue to accommodate the successful Belgian moules et frites chain, is situated within a cavernous split-level eating hall beneath Earlham and Shelton street in bustling Covent Garden; An informal 350-seat beer-hall and a more intimate restaurant are entered into via a bridge that crosses over the kitchens below. An oversized lift takes diners down into the basement level. An atmospheric blend of original Victorian brickwork arches, cast iron columns and honed stone and concrete flagstones, combine with stainless steel mesh, ply and aluminium benches, galvanised steel booths, warm copper partitions, and cool glazed displays to create a seductive and contemporary industrial atmosphere.